КАРУНА РЕЙКИ

Системата Каруна Рейки е разработена от Уилиам Ранд.

Тя дава добри резултати на физическо, емоционално, ментално и психологическо ниво. Системата включва настройки, медитация и техники за лечение. Тя е за тези, които искат да работят и на кармично ниво. Каруна Рейки включва общо 8 символа в първа и втора степен. Двете нива могат да се изучават и едновременно. Съществува и трета степен за мастер-лечители и учители.

Каруна Рейки е развита като система от Усуи Рейки и желанието и стремежа към онова, което естествено следва, че „има и нещо по-голямо”, чакащо да бъде открито. (Уилям Ранд)

– „Аз не канализирах някои от символите, използвани в Каруна Рейки, а просто започнах да експериментирам със символи, които неотдавна получих. Работейки с някои от най-чувствителните си ученици, ние се оставихме да бъдем водени от „кой символ ще бъде най-добър за нас” и се молихме Създателят да ни направлява в тази задача. Ние не знаехме, че съдаваме нова система Рейки, докато по-късно с опита лечебната енергия започна да се увеличава по честота и сила. Отначало се чудех възможно ли е това, но след като и други чувствителни лечители го потвърдиха, бавно започнах да възприемам идеята за нова система , която ни се дава. Благодарих на Бог и се запитах какво да правя по нататък – бях воден да й дам име и името беше Каруна (състрадание). Не бях го чувал преди, но го намерих в духовните книги и разбрах, че е точното име.“ – У. Ранд.

За да може пълноценно да се използва Каруна Рейки, лечителят трябва да бъде готов. Това може да стане, когато енергийната му система първо е настроена за използване от Рейки-мастер (майстор). Когато се получи настройка, енергийната система на лечителя по-лесно се адаптира към по-високочестотни достъпни енергии. В допълнение опитът, който всеки добива като мастер му позволява по-добре да използва инструментите, осигурени от Каруна Рейки. Ето защо се казва, че Каруна е за тези, които вече са майстори.

Каруна Рейки има две нива и осем символа. Всеки символ носи със себе си различна пулсация и различно помага на лечебния процес. Има символ, намаляващ болката и подготвящ за дълбоко лечение, един за дълбоко лечение, един за изпълване на пациента с любов, един за заземяване, друг за успокояване и т.н. Разполагайки с повече инструменти (символи), можем да се усъвършенстваме, тъй като, имайки в началото 2 – 3 – 5 символа, ставаме по-сръчни и се научаваме да работим фино с повече инструменти и да се справяме с широк диапазон от проблеми и то доста по-бързо.

Каруна Рейки носи лечебна енергия, която е забележимо по-силна и лекува по-бързо различни усложнения. Много лечители усещат енергията да тече не само през тялото и ръцете, но и навсякъде около тях, така че практикуващия е напълно заобиколен по пътя му към болния . Това е вълнуващо преживяване и много от тия, които са майстори от години, канализират енергии с резултати много по-мощни, отколкото са усещали преди. Това често ги вдъхновява и ги тласка към разбирането защо е тази сила и от къде идва. Името на тази практика ни указва източника.

Съществата, които следват този път и се потапят в безпределното море Любов, разполагат с безгранични сили и в същото време благост. Стават майстори в Каруна и поради това – емисари. Действат като фарове, излъчвайки неограничен лечебен потенциал във всяка част на Космоса.

На санскрит Каруна означава състрадание. Това е Състрадание, което, комбинирано с мъдрост, води до просветление. А веднъж просветлени, всички следващи този път, са съпътствани от велика любов, растяща в техните сърца и привличаща вниманието им в помощ на другите.

Много, които имат Каруна Рейки имат видения на Куан Йин и други просветлени същества. Това се случва по време на настройка или когато дават или получават лечение или медитиСвързано изображениерат. Този опит може да вдъхновява, както и да лекува. Понеже се случва често и лечебната енергия е толкова силна, много мастери усещат, че тя идва от Куан Йин и другите Бодхисатви.

Живеем в чудно време, когато древната мъдрост се комбинира с модерни методи за разпространение по света. Милиони хора практикуват сега Рейки и броят им продължава да расте. Това оказва мощен ефект върху духовното израстване и лечение на планетата. Крачките са забързани и световният мир е реалност. Нека използваме лечителската мощ, идваща да се лекуваме и да помагаме на другите.