Масажи

Центърът предлага следните масажи:

Класически масаж

Класически масаж има благоприятен ефект, като премахва натрупаната умора в цялото тяло от заседналия начин на живот, както и хроничната болка в гърба и кръста.

Класическият масаж е едно от най-древните използвани средства за премахване болката в гърба и кръста, както и за възстановяване на човешкото здраве. Класическият масаж въздейства на целия организъм, като подобрява и укрепва функциите на всички системи и органи в него. Кожните рецептори възприемат и транспортират външните въздействия от масажните техники навътре в организма и оказват благоприятно действие на редица органи и жизнени системи. Постига се подобряване на обмяната на веществата, ускоряване на кръвообращението и освобождаване на метаболити и токсини от организма.

Меден масаж

Научни изследвания показват, че по състав медът е близък до състава на човешката кръвна плазма. Това обяснява неговото изключително бързо абсорбиране от кръвта.

Доказано е, че при консумация на мед, човек не успява да усвои всички негови полезни съставки, а чрез кожата се приемат 100% от съдържащите се в меда микроелементи, ензими и витамини.

При медения масаж чрез използването на специални отлепващи похвати се отделят мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата, отварят се порите и се облекчава дишането й. Така кожата се почиства като с пилинг, а биологично активните вещества, съдържащи се в меда, прониква в дълбочина и въздейства на целия организъм.

Антицелулитен масаж

Хората, които искат да се отърват от целулита, първо се сещат за антицелулитните масажи. Масажите изискват минимално усилие от тяхна страна, остават с приятното релаксиращо усещане след процедурата и само няколко седмици след курса от масажи, започват да се наслаждават на по-гладка и стегната кожа.

С него се цели да се постигне т.нар. „разбиване” на целулита. В превод това означава дрениране на задържаната лимфна течност, която „блокира” мастните (целулитните) клетки и пречи на пълноценното им усвояване от организма в процеса на изгаряне на мазнини. Този вид масаж значително подобрява кръвообращението в областта на проблемните зони и намалява образуването на отоци в долните крайници.

Индийски енергиен масаж

Тази методика е разработена и изследвана от д-р Самир Кале. Той твърди, въз основа на личната си практика, че c лечебен масаж могат да се лекуват повечето болести, включително такива, които са с неясен произход. Методът включва техники за масаж на главата, на тялото и на долната част на тялото – таза и краката. При масажа могат да се използват масла – предимно сусамово, зехтин и синапово (последното има по-силно действие и загряващ ефект).
Енергийният масаж дава много добри резултати при емоционални травми, безсъние, мигрена, костна система, опорнодвигателния  апарат, тревожни състояния, заболявания на сърдечно-съдовата, храносмилателната и ендокринната система и много други.