Интервюта

Начин на самоизцеление чрез космическата енергия

29.10.2018

линк към видеото

Clinika.bg

11-04-2017
Енергиите на Вселената – ЯН и на Земята – ИН, ни изпълват с живот с всяка глътка въздух. Когато балансът между тях се изгуби, аурата се „пропуква”, чакрите се „замърсяват” и се отключват различни болести. Това разкрива гранд мастер Екатерина Стоянова, която е основател и ръководител на Български Рейки Център. Как да почерпим от космическата енергия и да се свържем със земната? Clinica.bg потърси отговорите от специалиста по енергийна медицина.

Какво е Рейки? Космическа енергия на жизнената сила на Вселената, отговаря Екатерина Стоянова. Старинната система за възстановяване на баланса е известна още времената на Буда, но се е възродила в края на 19 в., благодарение на японеца д-р Микао Усуи. При Рейки „посветеният” концентрира в себе си ЯН енергията и чрез ръцето си я предава на пациента. Сеансите са подобни на масаж. Четири – извършени в последователни дни, са достатъчни, за да се изчистят всички енергийни центрове. Процесът на детоксикация започва още след първия. Но е нужно пациентът да помогне на мастера, като приема повече течности и приема по-леки храни. Рейки помага при различни здравословни проблеми, като за отстраняването им е необходим различен период от време, обяснява Екатерина Стоянова. Понякога може да има ефект с няколко сеанса, друг път

лечението може да продължи до 2 години

Рейки не е просто терапия от Изтока, а може да се превърне и в начин на живот. След първите четири сеанса всеки може да бъде посветен и научен как да направлява космическата енергия. 21 дни са нужни за трансформация и изчистване на енергийното ни тяло и организма. Това се постига с ежедневни сеанси всеки ден, които „ученикът” прави сам. Рейки ни лекува, като полагаме ръцете си на различни места. Посветеният има различни усещания в тялото и дланите си – като затопляне, мравучкане или бодежи. По-този начин той усеща как протича енергията. И къде е необходимо да задържи за по-дълго време дланите си. С времето ръцете се научават в кои зони тялото има нужда от повече енергия. Например – може преди сън да сложим длани на гърдите си, за да подсилим сърдечния център. Ако ги поставим под и над пъпа ще  мобилизираме „ки” (вътрешната ни енергия),

а върху гърлото – ще се освободим от притаените емоции

обяснява Рейки мастерът.
Главният източник на всички болести и страдания са именно напрежението и вътрешните ни конфликти, категорична е Стоянова.  „Те се появяват от невежество, във всеки миг, в който се гневим или позволяваме на негативните чувства и очаквания да се трупат”, обяснява мастерът. „Раждаме се с уменията да си служим с енергията. Децата до 2 години са естествен проводник на ЯН. Но тъй като никой не развива тези знания – учим малчуганите на много “по-важни” неща, те закърняват. Но могат да бъдат събудени и това е, което прави един учител в Рейки – обръща се към вътрешните ресурси на човека, настройвайки способността му за самоизцеление”, уточнява Стоянова, която има вече 20-годишен опит.

Как се постига това? Рейки снема физическите и емоционални напрежения и стреса, които се натрупват още в детството, обяснява мастерът. Възстановява нормалните енергийни потоци и активизира вътрешните процеси на обновление и подмладяване на организма. „Това, на първо място,

става чрез освобождаването от токсини и шлаки

То стимулира възстановителните процеси, повишава тонуса, възвръща бодростта, силата и издръжливостта”, обяснява Стоянова. Но признава – Рейки е просто „основното училище” в енергийната медицина. Онези, които искат да се самоусървършенстват, трябва да овладеят и ИН – вибрациите на Земята. Двата потока – единят отгоре, другият – отдолу, е нужно да се смесват хармонично в тялото ни. „Ние, хората, сме свързани със Земята и сме носители преди всичко на ИН енергията. Затова и, когато спрем да растем и преминем първа младост, долните чакри започват да работят по-слабо. Така например при жените започват проблеми с яйчниците, а при мъжете с простатата”, обяснява Екатерина Стоянова. „Когато се научим да работим с ИН, тя се издига нагоре по тялото и спомага за събуждането на Кундалини – „заспалата енергия””, уточнява специалистът по източна медицина. Неслучайно този запас от жизнени сили е изобразяван в митологията като

змия в основата на гръбнака, свита на кълбо между първа и втора чакра

Веднъж „събудена”, Кундалини започва да се движи нагоре по енергийните центрове, да лекува и да просветлява духовно. Затова и този запас най-лесно може да бъде „отключен” с медитация – например на учителя Ошо Раджниш – система, която Стоянова препоръчва.

Самата тя се опира на няколко основни метода. Първият е озонтерапията, който помага за изчистване на кръвта и стимулира имунната система. „Често го комбинирам с „Пранава“, който е ефективен срещу енергийните блокажи”, уточнява мастерът. Тя практикува и древните есейските практики, при които енергията излиза директно от сърдечния център и действа релаксиращо. Най-мощната система, с която работи Стоянова, е „Щит” – при който понякога е достатъчен само един сеанс за възстановяване на баланса на организма.

„Най-важното нещо при работа, с който и да е енергийен метод, е да погледнем болестта или проблема си от друг ъгъл”, обяснява мастерът. „Принципите на Рейки са – именно днес не се гневи. Именно днес не се безпокой. Именно днес бъди изпълнен с благодарност за всичко съществуващо. Именно днес усърдно работи. Именно днес бъди добър с другите”, обяснява мастер Екатерина Стоянова.

BG Factor

Линк с цялото интервю!

От 4-ти до 11-ти 2014 ноември в Кипър ще гостува Рейки Мастер Екатерина Стоянова. Това е третото идване на известната българска биоенерготерапевтка на острова.

Живеем във време на духовно извисяване, силни енергии и вибрации. Все повече хора обръщат взор нагоре, към безкрайната Вселена, към Бог, към непознатото, за да потърсят изцеление за себе си или близките си, да получат знак, подкрепа или отговор на въпросите си.

Предстоящото й посещение ме накара да се свържа с нея, за да научим повече за нея, първият Рейки център в България, на който е основател и какво ще ни представи в Кипър.

Екатерина Стоянова е родена в София. За себе си казва: „На 61 години, но биологичната ми възраст е с 8 години по-малко (според Аюрведа), а се чувствам  на 30–35 години. Надявам се и да изглеждам така. По професия съм счетоводител, по призвание – да служа и помагам на нуждаещите се същества. Зодия „Стрелец”, с асцедент „Скорпион” (по ведическия зодиак). Едната ми прабаба е била лечителка, дядо ми снемаше уроки, майка ми беше медиум, другата ми прабаба – също.

Всеки, който получава посвещение в Рейки, може да се самоизцелява, да помага на близките си, а както знаем, здравето е най–важно за всеки човек, но ЛЕЧИТЕЛ ЩЕ СТАНЕ ТОЗИ, КОЙТО ИМА ВЯРА И ГО НОСИ В СЕБЕ СИ! Преди да получа посвещение в РЕЙКИ винаги съм помагала на хората около себе си, но все нещо не достигаше…

Не съм семейна, нямам деца, но в голямото ми духовно семейство всички са мои деца и съм кръстница на много от тях.